Rechter: katten piercen is mishandeling

Hondenkapster Holly Crawford uit de Amerikaanse staat Pennsylvania is ook in hoger beroep veroordeeld voor het piercen van katten. Met de piercings wilde ze zwarte katten een 'gothic' uiterlijk geven. Ze bood de dieren te koop aan op de veilingsite eBay.

Crawford bracht de piercings aan in de oren en nek van de dieren. Eén van de drie katjes had een touw om zijn staart gebonden dat zo strak zat dat de staart uiteindelijk zou afvallen. De kapster diende de beesten geen verdovingsmiddelen toe tijdens deze behandelingen.

Verminking
Crawford, die zelf piercings in haar gezicht heeft, werd in 2008 ontmaskerd door de Amerikaanse tak van de dierenbeschermingsorganisatie PETA. Een onderzoeker van PETA deed zich als klant voor gedurende een ontmoeting en deed vervolgens aangifte. De jonge katjes werden in beslag genomen.

De Amerikaanse werd al in april vorig jaar veroordeeld wegens mishandeling en verminking van de huisdieren. Ze tekende beroep aan, maar deze maand stelden de rechters haar in het ongelijk.

Stembanden
Crawford vergeleek het piercen van katten met praktijken die bij de dierenarts wel zijn toegestaan, zoals het wegsnijden van de stembanden van honden en het ontklauwen van katten. Volgens Crawford kan een gewone burger niet weten wat precies dierenmishandeling is. De rechters dachten er anders over en legden de hondenkapster zes maanden elektronisch huisarrest op, gevolgd door een proeftijd.

Bron: AD

kat zwart2

Op June 17, 2011