Artikel afbeelding

10 jaar BEDENK

10 jarig bestaan Stichting BEDENK!!!

Op 11 januari 2021 was het dan zover, we bestonden 10 jaar.

De stichting gevestigd aan de Van Oosten de Bruijnstraat in Haarlem, is opgericht door Marina Terwijn.

In 1990 begon Marina met haar man en ouders als vrijwilliger op kinderboerderij Floragaarde. Daar werden de dieren letterlijk over het hek gedumpt!

De dieren waren nog niet allemaal te herplaatsen, mensen wilden bijvoorbeeld alleen maar jonge knaagdieren, want kinderen vinden deze het leukst om naar te kijken.

Educatie was dus nodig, want een knaagdier achterlaten in het wild zal het nooit overleven. Er werden activiteiten georganiseerd die mensen ervan bewust maakten wat het inhield om voor knaagdieren te zorgen. Huisdieren educatie voor gezinnen die een opvangdier willen adopteren was er nog niet en was dus nodig.

De afgelopen 10 jaar hebben wij ruim 2000 knaagdieren en konijnen opgevangen en herplaatst. En ongeveer 800 dieren per jaar tijdelijke opvang geboden als de eigenaren op vakantie waren.

De kinderboerderij werd het huisdierencentrum NME, gericht op educatie over huisdieren en zo vullen Stichting Bedenk en het huisdierencentrum NME elkaar prachtig aan, samen in één gebouw.

De stichting die puur draait op vrijwilligers heeft door de jaren heen voor hete vuren gestaan met als laatste COVID-19. Graag hadden wij natuurlijk ons 10 jarig bestaan groots willen vieren, maar helaas gaat dit niet door vanwege de huidige COVID-19 regels. Wel mogen nieuwsgierige mensen op afspraak een rondleiding aanvragen. Onze contactgegevens zijn te vinden op www.stichtingbedenk.nl

Op June 10, 2021