Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden


Bovennieuwlandsweg 1 9541 SZ Vlagtwedde
06-36378676 Klik om te bellen

Roedelopvang in huiskamers, géén kennels
Professionele veterinaire zorg
Altijd persoonlijke aandacht en contact

Over Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden

Faunatuurlijk, het Vakantiepark voor Honden!

Faunatuurlijk is een uniek holistisch en biologisch Vakantiepark voor Honden in de provincie Groningen. Jouw maatje logeert op een vakantieadres in huiselijke sfeer samen met andere soortgenoten in een geselecteerde roedel. Persoonlijke zorg en aandacht voor huisdier én eigenaar staan centraal. Faunatuurlijk is gelegen in Vlagtwedde, Groningen. Aan het natuurgebied en tussen de landerijen op een twee hectaren groot perceel. Hondenwelzijnscentrum Faunatuurlijk is hét unieke dierenpension van Nederland.

Voel je welkom in het tweede thuis voor je hond. Eigen huiskamers vol speeltjes en lekkere banken, stoelen, hondenmanden, kussens en bedden. Keuze uit verschillend biologisch hondenvoer, van geperste brok, blikvlees tot vers vlees. Veterinaire zorg mocht je huisdier dit nodig hebben en een hecht vriendenclubje om lekker mee te chillen in de tuin of het terras. Jouw maatje komt binnen in een zeer schoon, modern en gezellig huis waar persoonlijke zorg op nummer één staat. Faunatuurlijk is een officieel geregistreerd dierenpension voorzien van de nodige vergunningen, diploma’s, certificaten en verplichtingen.

Faunatuurlijk is niet zomaar een hondenopvang. Het is één van de weinige, wellicht zelfs enige dierenpension met een holistische visie en missie. Holistisch houdt voor ons in dat wij kijken naar ‘het geheel’. Elk dier wat bij ons komt logeren heeft zijn eigen rugzakje. Het komt uit een eigen gezin en woonomgeving. Bij ons is dit dier samen met andere dieren die elke een eigen rugzakje hebben. Samen in de groep bevinden ze zich in onze leefomgeving, met weer zijn eigen geuren en kleuren. Een omgeving die gevormd wordt door het huis, anderzijds de omgeving én de mensen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heel persoonlijke verzorging. Aandacht voor het individuele dier in roedelverband: een werkwijze die wij graag holistisch noemen.

Huiselijke opvang in roedelverband

De meeste honden leven graag samen met anderen, daardoor kunnen we met een gerust hart zeggen dat het een heel sociaal maatje is. Thuis behoren wij tot het sociale clubje, op vakantie bestaat dit sociale clubje uit zijn soortgenoten. Super leuk, want wie spreken de hondentaal nu beter dan honden zelf? Naast een vertrouwd gevoel leren de honden ook vaak veel onderling. Ze houden elkaar bezig, brengen afleiding en zijn nooit ‘alleen thuis’.

Huiselijke opvang heeft heel veel positieve uitwerkingen op de hond. Thuis wonen ze ook in huis dus waarom zou je op vakantie in een hok willen zitten? Dit brengt onnodig stress met zich mee. Waarvoor zouden we daarvoor kiezen? De woonkamers voor de honden zijn ingericht zoals thuis, met een bank en luie stoelen, tafels, keuken, mandjes, kussens, kleden, plantjes, schilderijen en prulletjes. Met name voor wat onzekere, angstige hondjes biedt dit veel bescherming. Een hondenpension waar alle honden welkom zijn. We sluiten namelijk niks op voorhand uit, waardoor ook honden met een rugzakje een nieuwe kans krijgen.

Biologisch en ecologisch

We zijn ons bewust van onze omgeving en de wereld waarop wij wonen, daardoor geven wij standaard biologische diervoeding aan onze logés. Niet alleen biologische vlees brokken staan op het menu, ook paté of vegetarische/veganistische brokken. Een biologische voeding houdt in dat geen enkel product chemische antioxidanten, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen, geraffineerde suikers of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevat. De voeding is proefdiervrij en is uiteindelijk een gezonde keuze.

Naast de biologische voeding wordt er alleen gebruik gemaakt van ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen. Door natuurlijke, afbreekbare producten te gebruiken belasten we de natuur zo min mogelijk én is dit het veiligst voor onze logés.

De beste zorg

Met recht kunnen we zeggen dat we de beste zorg bieden die er is. Deze zorg is niet alleen op onze logés gericht maar net zo op het baasje. Er is altijd persoonlijk contact. Een kennismakingsdag waarin de eerste basis gelegd kan worden. Deze basis is heel belangrijk omdat het vertrouwen er moet zijn voor een geslaagde vakantie. Niet alleen die van de hond, maar zeker die van het baasje! We houden je tijdens de vakantie op de hoogte door middel van appjes of een mailtje als je dit wenst. Er worden veel foto’s en filmpjes gemaakt zodat je als eigenaar indien gewenst toch stiekem ook een beetje mee kunt kijken. Je kunt de vakantie voor je hond zo compleet mogelijk maken met allerlei leuke extra's!

Veterinair en alternatieve geneeskunde

Het bijzondere aan de honden opvang van Faunatuurlijk is de veterinaire kennis en ervaring die aanwezig is. Zo bieden wij dieren met extra medische zorg een vertrouwd thuis. Denk hierbij aan suikerziekte, hartproblemen, nierproblemen, blaasproblemen, herstel na operatie, gewrichtsproblemen en ga zo maar door. Ook kun je bij ons terecht voor (althernatieve) therapien zoals revalidatie middels hydrotherapie, acupunctuur, healing touch en homeopathie. Natuurlijk zijn we aangesloten bij een vertrouwde dierenartsenpraktijk in de buurt en hebben wij onze eigen specialisten rondlopen. Zo kunnen we de beste medische zorg garanderen voor je maatje. Wij zijn een grote voorstander van titerbepalingen en laten (overmatig) vaccineren graag achterwege.

Ervaring, kennis en visie

Bij ons komt je maatje in zijn Tweede Huis thuis. Wij hebben een berg aan ervaring op gebied van (roedel)honden en zijn in bezit van alle wettelijke papieren en certificaten. Vak gespecialiseerde opleidingen op gebied van (medische) zorg, training, gedrag, dierencommunicatie, lezingen en cursussen etc. behoren tot het standaard pakket.

Faunatuurlijk gaat uit van een Holistische denk- en werkwijze. Wij zijn ervan overtuigd dat alles met elkaar samen hangt. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Alles is met elkaar verbonden. Mensen en dieren worden dus niet als individueel gezien, maar als een belangrijk deel van het geheel.

Video

Het Vakantiepark voor Honden

Foto's

Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden in het kort

Soort pension

Hondenpension

Langdurige opvang

Ja

Artikelen

Buitenlandse honden

Buitenlandse honden in Nederland groeit Buitenlandse honden zijn een veel voorkomend gespreksonderwerp, waardoor het tijd wordt om ook hier aandacht aan te schenken. De buitenlandse straathonden worden...

Help! Gaat dit wel goed met de oudjes?

Oud en in de opvang, gaat dat wel goed? Is het eerlijk om een oude hond of kat in een dierenpension onder te brengen als je zelf op vakantie wilt gaan? Krijgt het dier wel zijn welverdiende rust? Hij...

Onze locatie

Logo Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden

Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden

Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden


Bovennieuwlandsweg 1 9541 SZ Vlagtwedde
06-36378676 Klik om te bellen