Terug

Hoe begin ik een dierenhotel?

Sabrina

goededag, 

 

ik had een vraag? 

ik wil al best wel een lange tijd een eigen bedrijfje  beginnen (dierenhotel voor minima), de reden dat ik dit wil opzetten is omdat ik om mijn heen merk dat er vaak mensen die minder bedeeld zijn hun geliefde dier dumpen of afstand moeten doen omdat ze het niet kunnen betalen, of op vakantie willen maar geen geld hebben voor een lange pension kosten, 

nu dacht ik als ik dan een dierenhotel op zet waar mensen die minder bedeelt zijn of minder inkomen hebben hun geliefde dier heen kunnen brengen.. dan zijn we allemaal gered, ik kan me werk uit oefenen en de mensen die in nood zitten kan helpen voor een klein bedrag.. 

 

maar hoe begin je zo iets en waar moet allemaal aan denken.. 

met vriendelijke groeten 

Sabrina 


1 Antwoord

Antwoord van Kattenpension WEL VOOR DE POES

Je hebt een opleiding tot Pension en Asielhouder nodig. Dit is volgens de richtlijnen van het HKB welke volgens de wet wordt voorgeschreven. 

Verder is het uitgangspunt natuurlijk mooi, maar vergeet niet dat je er waarschijnlijk zelf van moet leven, eten, drinken en je onderkomen mogelijk ook van moet bekostigen. 

Ik weet niet of je van plan bent om het in of rond je eigen woning te doen, maar als je van plan bent een externe lokatie op te zetten, dan komen er dus grote kosten bij kijken en wordt het steeds moeilijker om voor de opvang maar een gering bedrag te vragen. Immers de katten moeten ook verzorgd worden, eten, drinken, voerbakjes, drinkbakjes, krabpalen, meer dan voldoende kattenbakken, kattenbakkorrels, schoonmaak en ontsmettingsmateriaal en dan nog het werk wat je daaraan hebt. Onderschat het niet, katten en hun eigenaren houden van een schone omgeving. Je werkt altijd 7 dagen per week.