Terug

Kleinschalig dierenpension?

Cynthia

Hallo,

 

Ik wou graag een kleinschalig kinderopvang combineren met het kleinschalig opvangen van honden en katten. Ik vroeg me af hoeveel dieren je dan mag onderbrengen en of daar regels voor zijn? Het is een een vrijstaand huis, 1400M2 grond, maar wel gewoon met buren. Of is dit gewoon bij elke gemeente verschillend? 

 

Alvast bedankt,

 

Cynthia


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 

Hallo Cynthia,

 

Wanneer je beroepshalve kinderopvang thuis wilt realiseren heb je je aan regels te houden dit geldt ook voor de opvang van huisdieren. (Honden en Kattenbesluit).

 

Als je eens een keertje op de kinderen en of huisdieren van de buren wil passen zal dit geen probleem zijn.

 

met vriendeliike groet

 

Ron

 

 


Antwoord van Cynthia

Bedankt voor de reactie!

 

Nee ik wil gewoon beroepsmatig ook een klein aantal dieren opvangen voor vakantie of dag opvang, maar daarvoor wil ik de opleiding dierverzorgende gaan doen, maar mijn vraag was meer of je kleinschalig dat zomaar kan opzetten of dat je naast een opleiding nog dingen moet regelen, wat bij meer als 10 honden moet je vanalles aanvragen enzo maar voor minder honden of als je tot 10 honden/katten op wilt vangen kan ik niet veel over vinden. 

 

Groetjes,

Cynthia 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Als je meer dan 20 katten per jaar wilt opvangen, heb je het diploma Vakbekwaamheid honden en katten besluit nodig. Ook zou ik me afvragen of kinderopvang en dierenopvang een goede combinatie is! Zowel kinderen en dieren hebben veel verzorging en aandacht nodig.

Dieren in een dierenpension zijn vaak al gestresst en mij lijkt het dat veel kinder geluiden daar zeker geen goed aan doen.