Terug

Mijn kat pasto is bang voor andere katten, hoe gaat dit in een pension?

Ik heb sinds een jaar een kat die heerlijk in en uit kan lopen, soms een paar uur weg is, maar altijd weer trouw terug komt en thuis komt slapen. Echter, ze is erg schichtig tegenover andere katten, ook als die alleen willen spelen ziet ze dat als een aanval en is angstig, gromt en wordt schichtig. Hoe gaat dat in een kattenpension, ik kan me denken dat zij zich daar niet op haar gemak zal voelen. Of nog beter, kan ik hier iets aan doen of is dit gewoon het karakter van mijn kat. Groetjes Annelies en poot pasto.


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenpension Shanai

Het kan zijn dat uw kat in het pension heel anders reageert naar andere katten. Alle katten zijn daar immers op, voor hen, vreemd terrein wat ze niet hoeven te verdedigen. In de meeste pensions is het denk ik wel mogelijk om eerst voorzichtig te kijken hoe uw kat reageert en als het echt niet gaat en uw kat er niet gelukkig van wordt, haar apart te plaatsen. Ik hoop dat u hier wat aan heeft. Als u haar gedrag thuis zou willen begrijpen, kunt u wellicht informatie inwinnen bij een gedragstherapeut (degene die ik ken op dat gebied is Hennie Blokpoel van Hondenschool Uniek, zij is officieel kattentherapeut, zie haar website)


Antwoord van Kattenhotel Dotje

Onze ervaring is dat de meeste poezen zeer snel socialiseren en later thuis beter reageren op veranderingen en visite's.

alleen al vanuit deze ervaringen zou het goed zijn om als vakantieverblijf voor uw poes te kiezen voor een dergelijk hotel of pension.

 

In ons hotel zorgen we indien is aan gegeven dat de poes erg angstig is dat deze in beginsel geplaatst word in een kennel in de groepsruimte zodat deze eerst kan wennen aan andere poezen dicht in de buurt zonder lijfelijk contact.

 

De ervaring leert dat indien wij na 1 a 2 dagen de deur los zetten de poes zich zonder problemen mengt tussen zijn kamergenoten.