Terug

Welke inentingen moet mijn hond hebben voor opvang in een dierenpension?

jandenboer

Wat voor inentingen heeft mijn hond nodig voor opvang in een dierenpension en hoe lang van te voren moeten die gegeven worden?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenpension Shanai

Dat kan per dierenpension verschillen. De meeste dierenpensions stellen de jaarlijkse cocktail-enting (uw dierenarts kijkt per jaar wat de hond nodig heeft, de entstoffen veranderen nog wel eens en de duur van de werking wisselt per ziekte en soort vaccin) en de aparte kennelhoest-enting verplicht.

In ons dierenpension mogen de entingen niet langer dan een jaar geleden gegeven zijn en minstens 2 weken voor het verblijf. Als een hond alleen de cocktail-enting heeft gekregen en op korte termijn geplaatst moet worden, raden wij aan om de neusdruppelenting voor de kennelhoest te halen. Deze enting geeft (volgens onze dierenarts) al na 3 dagen voldoende bescherming en hoeft pas na een jaar herhaald te worden (bij de injectie-enting moet er gezorgd worden voor een basis-enting, door de eerste keer 2 keer te enten met een periode van een paar weken daartussen).

Bij de meeste dierenpensions is op de website wel te vinden welke entingen verplicht zijn en wanneer ze gegeven dienen te zijn.

 

Ik hoop dat ik zo op uw vraag voldoende antwoord gegeven heb.

 

Vriendelijke groeten,

Else van den Berg