Terug

Wie heeft mogelijkheden voor het opvangen van onze kat met suikerziekte (omg. Haarlem)?

Yolanda

Onze kat Jimmy heeft suikerziekte. Wij houden zielsveel van hem maar in de toekomst zouden wij toch wel eens met z'n tweetjes op vakantie kunnen. Wat zijn de mogelijkheden in de buurt van Haarlem om Jimmy ook een leuke tijd te bezorgen en toch zijn tweedagelijkse prikken insuline te laten krijgen?

 

Yolanda


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik zelf geef geen injecties bij dieren, maar er zijn kattenpensions die hier bevoegde mensen voor hebben.


Antwoord van Dierenpension Shanai

Goedendag Yolanda,

 

Ons dierenpension is gevestigd in Vaassen, vlakbij Apeldoorn nabij een afrit van de A50. Dus gemakkelijk te bereiken, maar niet nabij Haarlem.

Wij hebben wel ruime ervaring met het opvangen van dieren met suikerziekte (katten en inmiddels ook honden). Het prikken en op gezette tijden voedsel geven is hier geen probleem.

Dus als u bereidt bent er een eindje voor te rijden, dan kan Jimmy hier goed terecht.

 

Vriendelijke groeten,

 

Else van den Berg

Dierenpension Shanai


Antwoord van Faunatuurlijk - Het Vakantiepark voor Honden

Beste Yolanda,

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat u deze oproep hebt geplaatst. Toch zouden wij graag ons dierenpension onder de aandacht willen brengen, eventueel voor andere mensen met 'suikerziektekatjes' die een betrouwbaar adres zoeken.

Door jarenlange ervaring binnen de veterinaire sector hebben ook wij ondervonden dat het voor sommige dieren vaak lastig is om een goed adres te vinden. Met name dieren met suikerziekte moeten heel goed in de gaten gehouden worden. Een insuline-injectie geven is niet zo moeilijk, echter, aan suikerziekte zit veel meer vast als alleen de insuline op gezette tijden geven. Met name de voeropname, hoeveelheid, tijdstippen en de glucosewaarde in het bloed zijn erg bepalend. Een kat die stress ervaart (en dat hebben ze toch altijd in bepaalde maten als ze in het pension zitten) heeft al kans op een verhoogd glucosegehalte in het bloed. Het is dan ook erg belangrijk dat het diertje verzorgd wordt door iemand met goede (veterinaire) kennis die naast het geven van de injecties ook het glucosegehalte in het bloed kan meten ivm een hyper of hypo.

Wij verzorgen deze dienst en leveren hier ook een verzorgingsplan bij. Hierop kunt u bij het halen altijd nalezen hoe uw diertje het heeft gehad tijdens het verblijf. Op onze website staat uitgebreide informatie en kunt u nalezen hoe onze verzorging eruit ziet.

Mocht u meer willen weten, dan kunt u altijd even contact opnemen met ons.

Met vriendelijke groet,

Saskia Krijgsman