Terug

Zijn er bepaalde kwaliteitseisen voor dierenpensions?

Bij deze had ik graag vernomen of er bepaalde kwaliteitseisen zijn voor dierenpensions en in het bijzonder voor de honden. Hoe weet ik welke dierenpensions goed zijn en welke minder ( ervaringen van mensen?). Is hiervoor een bepaalde norm of zo?


4 Antwoorden

Antwoord van Abdissenbosch Dierenhotel

Als Als een hotel of een pension lid is van de DiBeVo is dat al een goed teken, maar helemaal als je aangesloten bent bij de Stichting Dierbaar. die toetsen je eerst of je geschikt bent en dan kan je, je aanmelden. Ook komen ze ieder jaar controleren en ook onverwachts, zodat je geen maatregelen kan nemen, om het er mooier of beter uit te laten zien. Bij ons mogen ook altijd, de mensen komen kijkenbehalve in het hoogseizoen, dan is alle tijd nodig om onze gasten te verzorgen. els M. de Kok. Dierenhote Abdissenbosch Landgraaf


Antwoord van Dierenpension Shanai

Bij mijn weten is er geen site met beoordelingen zoals dat er van hotels en restaurants wel is. Lid zijn van DiBeVo kan wel wat zeggen, maar lang niet alles. Wij zijn ook niet lid van DiBeVo aangezien dat vrij veel geld kost en naar mijn mening niet zoveel nut voor ons heeft. Het beste is denk ik om zelf te gaan kijken bij het dierenpension (of meerdere om te vergelijken), kennis te maken met de mensen die de dieren verzorgen en zoveel mogelijk vragen te stellen zodat u een goed beeld krijgt van hoe de dieren verzorgd worden. Daarnaast heeft uw dierenarts waarschijnlijk wel een goede kijk op de pensions in zijn/haar regio.


Antwoord van Kattenhotel Dotje

Naar mijn mening is er geen enkele instantie of mogelijkheid voor eerlijke onbevooroordeelde waarderingen.

Divebo , stichting dierbaar en zo zijn er nog meer kosten en vragen heel veel geld waar weinig voor terug word gegeven, als je als dierenhotel of pension maar genoeg geld afdraagd of lid word dan krijg je die beoordeling.

 

Er is maar een ding waar je op af kan gaan!, je eigen ogen en gevoel, ga altijd kijken voor je een plaatsje reserveerd en eis dat je weet en ziet waar je dier verblijft.

informeer altijd bij de dierenartsen in de omgeving naar ervaringen met het betreffende hotel of pension.

 

Heel belangrijk, laat u niet wijs maken dat er bij het pension nooit iets gebeurd of mis gaat, een poes is een heel gevoelig en stressvol dier dat al vanaf de geboorte heel veel met zich mee draagt van virussen tot parasieten.

verdiep u te voren heel goed in wat u poes kan hebben of krijgen, inenten is noodzakelijk evenals ontwormen en ontvlooien, ook regelmatig wisselen van middelen is een noodzaak om resistentie te voorkomen.

Echter wat u ook doet, niets is een garantie.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Tot nu toe is het nog steeds verplicht dat de pensionhouder cq verantwoordelijke in het bezit moet zijn van het vakbekwaamheid Honden en kattenbesluit '99. Je mag dan verwachten dat degene dan voldoende kennis in huis heeft. Vraag hiernaar als u uw hond/kat naar pension brengt.

En wat hiervoor al wordt aangegeven, vraag uw dierenarts die kent vast wel pensionhouders bij u in de buurt en ga vooral op uw gevoel af. Als men prettig en liefdevol overkomt en het pension en de overige gasten zien er netjes uit, kunt u met een gerust hart op vakantie (of iets dergelijks). Over nare dingen willen we liever niet nadenken, maar soms gebeuren ze toch. Dan hopen maar dat volwassen mensen hier ook volwassen mee om kunnen gaan. Er is tenslotte al (dieren)leed genoeg.